Oliehoorn

Oliehoorn

Groene ketchup?

De kleur is gewoon rood. Toch zit er een duurzaam groen tintje aan de nieuwe, Oerhollandsche Tomatenketchup van Oliehoorn. De tomaten die vanwege hun uiterlijk niet geschikt zijn voor winkelverkoop, omdat ze een gekke vorm hebben of omdat sommige winkels ze het liefst per tros van zes verkopen, komen nu goed terecht. Een groep Nederlandse tomatentelers bedacht voor deze kastomaten een 100 procent pure tomatenbasis en vroeg Oliehoorn om die te verwerken. Zo ontstond Oerhollandsche Tomatenketchup.

OliehoornLeverancierspagina_425x283px.jpgDe verschillen

In de traditionele ketchup zit zo'n 50 procent tomaten, afkomstig uit Spanje en Portugal. Om het vervoer te vereenvoudigen maken ze in die landen pasta van de tomaten. In Nederland lengen fabrikanten die pasta vervolgens aan met water. Daarnaast voegen ze er zo'n 20 tot 25 procent suiker aan toe. De Oerhollandse Tomatenketchup bestaat voor 70 procent uit een tomatenbasis. Dat geeft hem een heerlijk frisse tomatensmaak. De tomaten die erin zitten, komen allemaal uit Nederland. En omdat er geen water bij in gaat, komt de, van nature zoete, tomatensmaak beter bovendrijven. Hierdoor hoeft er ook flink minder suiker bij in, slechts 11 procent!

Met stukjes, net als pindakaas

Het meest opvallende aan de verrassend lekkere ketchup lijkt bijna afgekeken te zijn van een ander oer-Hollands product: pindakaas. Wim Dijk, eigenaar van Oliehoorn vertelt: "Normaal gesproken zijn de velletjes en pitjes van de tomaat voor ketchup afval. Voor een andere smaakbeleving laten wij die er juist in. Net als bij de pindakaas met nootjes. Voor kinderen is het misschien wel wennen, maar hiermee bied je het product wel aan in de puurste vorm. En bovendien onderscheid je je hiermee als horecaondernemer."

Tip voor burgertrend

De eigenaar stelt dat de grove ketchup onder meer goed past op een mooie tosti en in combinatie met de trend van stoere burgers. "Laat 'm in ieder geval als ambachtelijke ketchup zien. Door de dikte oogt dat meteen anders." Verder raadt Wim horecaondernemers aan om de onderscheidende eigenschappen van de ketchup – de grove structuur en 70 procent tomaten – op de kaart te zetten. Het mag duidelijk zijn: met deze vinding heeft zelfs een van de meest klassieke producten uit de horecakeuken er eindelijk een hippe variant bij!

Gaat u de uitdaging aan?

Probeer deze verrassende ketchup eens uit. Vraag hiervoor samples aan via uw Horesca horeca-adviseur. Leest het hele artikel over de Oerhollandsche Tomatenketchup van Oliehoorn in magazine 'tlekkerst.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER